Založ si blog

otazky o zlate 1: ako WDS ziskalo 90% svetoveho zlata

strucna verzia:  obchodom – predajom hodvabu, korenin, cajov, a inych susenych plodin.

Pocas storoci (tisicroci?) silk road = hodvabna cesta, zlato a stravovacie prichutiny z Ciny do Europy a zlato ako platidlo z Europy do Ciny.

 

WDS – spolok bieleho dracika, je podla Fulforda, spolok najbohatsich a najsilnejsich azijskych rodin, prevazne cinskych, ale nielen cinskych, ktore storocia-tisicrocia si udrzuju moc v jednotlivych oblastiach a spolocne pocas celych cinskcyh dejin riadili cisarov aj rozne verzie komunistickej strany, Mao alebo antiMao.

 

Skutocna moc boal a je vzdy v tychto rodinach, nie je to to,co pozname v mafianskom systeme vlady rodin, je to skor to, co pozname v starom slovanstve ako rodove zriadenie.

Rodina je v oblasti zodpovedna za urodu, za to co sa bude a kedy sa bude siat, musi ovladat vsetko o pocasi a podnebi, a ovladat kompletne rastlinne aj zivocisne polnohospodarstvo, musi uskladnovat potraviny pre celu oblast aj na roky neurody. Rodina sica mala moc ale mala hlavne zodpovednost a musela byt dostatocne inteligentna aby udrzala okolie prirodu ciste aj pre buduce generacie, teda nie je to moc 1-2 volebnych obdobi kde nakradnem pokazim a ujdem do politickeho dochodku.

 

Tieto rodiny mali na starosti pestovanie a spracovanie vsetkeho hodnotneho co sa dalo vyviest predat obchodovat. Pribeh hodvabu sa da najst v historii hodvabu a pribehy jednotlivych prichutin do jedla, stiplavych, sladkych sa tiez daju najst v historii jedal a potravin, tiez caje a liecive bylinky a to vsetko co sa predva pod nazvom cinska medicina.

 

To vsetko sa predavalo cudzincom a vybudoval sa sytem noclaharni na tzv silk road – hodvabna cesta po ktorej vzdy putovali velke karavany, neskor ked cesta zanikla, na chvilu obchod primrzol, ale skor to bol dosledk ze europania uz nemali cim platit.

 

Cinske rodiny akceptovali iba zlato, pripadne aj ine drahe kovy a diamanty.

 

Snobska europa zila systemom plytvajuceho bohatstva a predvadzanie bohatsva panovnikov, zemanov a mestanov spocivalo v predvazdani hodvabnych siat, hodvabnych zavesov a usporaduvani hostin, kde slo o mnozstvo a pouzitie cinskych korenin.

 

Europa tak rychlo stracala zlato, ze v urcitych obdobiach bolo zakazovane pouzivat hodvab, alebo mohli ho nosit len velmi privilegovane osoby a Rimska Risa niekolkrat musela vydat zakaz platenia zlatom vo vymennom obchode.

 

Opatrenia nefungovali a europa bola prakticky bez zlata.

Pritom v Cine kazdu sezonu pribudol aj hodvab aj koreniny a liecive bylinky.

 

V tejto europskej krize prichadza na scenu Kolumbus. Dejiny to formalne vysvetluju ze chcel plavat odzadu do Indie, z toho aj ten vtipny nazov – Indiani.

Penazne prostriedky sa snazil ziskat od Portugalskych aj Spanielskych panovnikov, je zaujimave si precitat tie zapletky. Spanielsko v tom case bolo katolicky totalitne.

Kolumbus mal plnu podporu a splnomecnenie papeza.

Skor to vyzera ze Kolumbus dostal ako katolicku vatikansku ulohu sa plavit do Ameriky, o existencii ktorej Vatikan vedel a chcel rozsirit krestanstvo a vydrancovat nove svetadiely.

 

Kolumbus predkladal plany plavby, ktore aj vzdialenostou aj casovo boli ovela kratsie ako by bola cesta keby niet ameriky a dalo sa oboplavat odzadu do Indie a Ciny.

Velkost Zeme, priemer a obvod boli vtedy uz pomerne velmi presne zname.

Principialna odchylka v Kolumbovych planoch sa snazi byt vysvetlovana pouzivanim roznych druhov mil, zda sa ze kazda krajina mala svoju dlzkovu milu a tie sa podstatne lisili.

Logickejsie je to, ze Kolumbus planoval plavit sa len do Ameriky a nie do Indie

 

Vyraz : objavil si Ameriku! podla mna v sebe obsahuje ten prvok, ze objavil nieco o com sa vedelo, tam hore vo Vatikane, ale sa predstieralo ze je to objav nahodny a nevedelo sa. Asi ako hrat sa na schovacku s velmi malym deckom a predstierat udiv z najdenia.

 

Potom to zacalo: vrazdenie – krestanstvo – vykradanie zlata.

Je zaujimave v kontexte zlata si vsimnut ze zdanlivo oddelene civilizcie vedeli zlato tazit a spracovat, mali ho tiez ako zhodnotenie bohatstva a moci.

Pocas niekolkych storoci vsetko americke zlato prevezene do Europy, zianda vymena len vrazda a kradez.

 

Historia civilizacii Inkov Aztekov Mayov atd je zaujimava sama osobe, ich zanik, zlato, pyramidy

 

Ked uz bolo zlato, tak sa tiez nasla cesta lodou okolo Afriky do Indie a Ciny a obchod zacal znova, hodvab a koreniny do europy, zlato do ciny. Cinania pribalily aj nejaky ten cinsky porcelan, zatazovali a vyvazovali sa nim lode prepravujuce caj.

 

Situacia asi 100 rokov tomu nazad : priblizne 90% historicky svetoveho vytazeneho zlata bola v Cine ( a okolitych uzemiach) vo vlastnictve najsilnejsich rodin, teda majetkom WDS

 

Ked sa hovorilo o zlatych rezervach a pokryti nejakej tej meny zlatom a hovorilo sa o mnozstve vytazeneho zlata, tak sa vzdy myslelo len tych zvysnych 10%

 

To sa samorzrejme nepacilo ani Vatikanu ani RR a specialne Rotschildovci vypracovali rozsiahli plan ako dostat vsetko azijske zlato do USA, ale nie pre krajinu ale ciste pre seba. Na to uz mali zalozenu FED a skladisko Fort Knox

 

O tom v casti c 2

 

otázka: Vstúpiš do môjho života? – čakanie na dievča ako si Ty

12.07.2014

Tak dlho – hľadal som usilovne čakal som príš dlho netušiac čo nájdem Ja iba viem, že je to otázkou času, ked niekoho miluješ ked niekoho miluješ cítiť to tak správne, tak horúco, tak pravdivo Ja potrebujem vedieť, či aj Ty to cítiš Možno sa mýlim, povedala by si mi ak príliš tlačím? moje srdiečko už kedysi bolo ranené tentokrát už [...]

otazka zvieracieho totemu: sova = mudrost ?

08.07.2014

SOVA ma pre cloveka predstavovat mudrost ako symbol a vzor, preco? ako? naozaj? ako si clovek sovu zobrazuje v ludovej tvorivosti? chape ju ako mudrost?, naprikald: Išla sova na tanec vyfintená veľmi pratala sa poza pec pratala sa dvermi. Keď ju vrabec uvidel hneď ho svrbí nôžka poď sovička na tanec skočíme si troška. Tančil vrabec strapatý tance samé nové postúpal on na [...]

otazka: kde hladat lasku? ako sa Laska s Bohom stavili

04.07.2014

Laska bola prvotna, este ked nebolo vobec nic len ziariaca energia lasky. Lasku tak nemal kto prijimat a zazivat a tak Laska z lasky stvorila Boha a ine nehmotne bytosti. Boh bol stvoreny so schopnostou tvorit prejektovat navrhovat a coskoro mal hlavu plnu napadov. A vraj stvori svet a utekal s tym hned za Laskou. Boh plny svojho bozskeho Ega predlozil projekt kde bude svet lasku nepotrebujuci. [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 54
Celková čítanosť: 150084x
Priemerná čítanosť článkov: 2779x

Autor blogu