otazky o legalite a zmysle volieb

21. marca 2014, otaznik, otazky slovenskej politiky

su sucasne volby este legalne a maju vobec nejaky zmysel ?

Hypoteticky – volby budu pokracovat druhym kolom, budeme predstierat ze je to vsetko v poriadku a Kiska zvitazi a neprejde bezpecnostnymi previerkami. Co potom ?

Na co bude dobry taky prezident co nesmie dostat ziadne dolezite info a nebude pripusteny aby sa k niecomu dolezitemu vyjkadril a nebude pripusteny na strategicke zahranicne rokovania ? Moze akurat bozkavat sudruha Honeckera na letisku ?

Ako dlho taka situacia vydrazi ? Po akom case sa budu cele volby opakovat? Alebo sa v tej situaci vyhlasi : nepresiel previerkami, prezident je ten druhy v poradi ?

 

Preco nemame volebny zakon, ktory vyzaduje previerky vsetkcyh kandidatov predtym ako je vydana oficialna listina volitelnych kandidatov ?

Museli by byt teda verejne zverejnene kriteria preveritelnosti ? a Co by obsahovali? Boli by tam aj kriteria kde by sa zakazovalo/povolovalo/prikazovaalo spolupracovanie s tajnymi sluzbami inych statov ? A ktorych ? Spolupraca s kym by bola zakazana a spolupraca s kym by bola tolerovana priapadne povinna ? Mohlo by sa to len tak zverejnit ?

Alebo to funguje tak, ze poziadajte o previerku a mi vam ju dame/nedame ale bez vysvetlenie preco ano, preco nie? Je toto ten problem a preto s radsej preverovanie dopredu neriesi ? Aby sa teda tieto veci nedostavali na verejnost a neputali pozornost?

 

Co teda teraz ?

 

Paradox je to ze ten kandidat co je davno prevereny pretoze ma funciu predsedu vlady a teda ma v rukach vsetky tajne dokumenty, tak jediny pred tymto stavom varoval uz pred zaciatkom volieb, pred prvym kolom volieb a tak daval volicom sancu na predidenie tejto situacie. Pytam sa zase : preco na to neupozornili ostatni kandidati ? pretoze potrebovali zoztat s nalepkou : som antifico – volte ma !

Teraz nie su v druhom kole a viamenej zarucili ze ak sa nieco rychlo radikalne nezmeni, tak vlastne dostali Fica tam kam ho dostat nechceli.

Kto to takto vidi ?

Mozu sa teraz volby vyhlasit za neplatne a cele zopakovat od zaciatku ?

a kto by tie stratene vydavky zaplatil ? Co takto keby to zaplatil ten co to sposobil a tlacil sa tam kam sa tlacit nemal ?

Bolo by to spravodlive ? logicke? moralne? demokraticke ? aby sa cele volby zopakovali a volici si mali znovu moznost rozmysliet koho budu volit ?

 

Uplne ina otazka je kto vlastne volil Kisku ? su to ludia priamo v sekte alebo pod vplyvom skety alebo ludia co su len ovplyvneni sektou, preprogramovani v centrach dianetiky ? to ich uz je tak vela ?

Alebo su to ludia co o sekte nic nevedia a nezodpovedne si nedali namahu nieco zistit a len volili antifica a antipolitika ?

 

Bolo by dobre vediet ten rozdiel aby sa dala odhadnut uz aka skoda na narode bola sektou napachana.

vypocet : 43.4% x 24.0% = 10.4% nam nieco hovori ,alebo nie ?

Daju sa teraz volby zrusit a vyhlasit nove ? Kto je za ?

 

????