otazky pocatia 2: vojakov rozum v gatiach

13. apríla 2014, otaznik, otazky: vznik pocatie opakovanie vecnost

aj take sa hovorilo: stav americkej ekonomiky je zavisly od pozicie zipsu na rozparku nohavic prezidenta Clintona. Je to zbytocne spolitizovane vyjadrenie znamej veci: muz rozmyla tym , onym.

 

Poviedka je naozaj uplne vymyslena, rovnako ako je aj historia a preto podobnosti akokolvek nahodne su mozne.

 

cast druha : vojakov rozum v gatiach

 

radostne obdobie, ked baba s radostou dava vojakovi a vojak s radostou usilovne premysla dlho netrvalo. Vojak to s premyslanim prehnal a vymyslel si, ze ved by mu s Marysou bolo dobre az kym ich smrt nerozdeli a rozhodol sa vyzliect uniformu celkom. Ako vzorny vojak legii Rimskych pochopil, ze uz si davno neplni ulohu a nerozdava skodnu DNA vsetkym plodenia zenam schopnym. A tak sa rozhodol : pojde za cisarom do Rima, poziadat o TOP – Trvale Opustenie Posadky, teda nechat sa vyskrtnut zo zoznamu brancov, vojakov z povolania a zalozakov.

Vojak sa s Marysou este raz radostne rozlucil a slubil ze sa v civile ihned vrati.

 

Byrokracia na vojenskej sprave v Rime vsak len tak ziadost hore neposuvala. Nezaplatis, ziadost ide na spodok suplika. Vojak teda odrobil na stavbe baraku kazdemu suplikantovi kolko vladal a ziadost sa pomaly dostala az k cisarovi. To vsak preslo 20 tazkych rokov.

Tazkou uplatkarskou drinou, vojak zrobeny zostarnuty, bol uz v legiach cisarovi prd platny a tak mu podpisal civil.

 

Prepusteny vojak ale uz nemal sil ist nazad k svojej starej radodajke Marysi a tusil ze 20 rokov na neho necakala.

 

S tymto by some sa mohli s vojakom v nasej poviedke navzdy rozlucit, ale budeme sa etse stretavat s jeho spermiami ktore pri radostnej rozlucke zanechal Marysi.

 

v tretej casti nazvanej : Och Boze, som v tom! sa dozvieme v com to teda Marysa je.