otazky o zavislosti: telo-srdce-dusa maju zavislosti alebo prirodzene potreby ?

19. júna 2014, otaznik, otazky o laske

slovo ZAVISLOST ma take zle meno, preco? Zavislosti sa chceme zbavit, ako nieco skodliveho a dufame, ze ked sa zavislosti zbavime, tak nam bude lepsie, idealne zavislost nechceme nikdy ziskat. Tomu vcelku mozme rozumiet, kedze slovo zavislost sa spaja s negativnymi vecami : cukor alkohol drogy chemiklalie ale aj zavislost na vyrobenych vnutornych chemikaliach ako na adrenaline a inych hormonalnych nerovnovahach sposobenych negativnymi emociami – strachom, ziarlivostou, nenavistou, agresivitou.

 

Co sa vsak stane, ak pouzijeme slovo ZAVISLOST na pomenovanie kladnych alebo dokonca zakladne nutnych veci pre zivot cloveka, nase podvedomie automaticky preraba kladnu vec na zapornu a prinasa do toho prvky strachu a inych negativnych emocii.

 

preto navrhujem pouzivat uplne ine slovo, napriklad PRIRODZENOST pokial sa jedna o vyjadrenie citenej a konanej potreby na veci co su pre nas kladne potrebne.

 

Myslienku na tuto temu som ziskal citanim velmi zaujimavych diskusii v poslednych dnoch, dakujem za inspiraciu.

 

Slovo PRIRODZENOST nechapem v tom istom kontexte ako sa vyskytuje v diskusiach kde sa porovnava „prirodzene“ a „nadprirodzene“ a ani v kontexte ze niekto ma jednoduche prirodzenie a niekto si mysly ze ma NADprirodzenie.

 

Telo – potrebuje nutne O2, H2O, a nejaky ten zdroj energie a stavebnych latok.

ked vydrzim len niekolko minut bez vody a len niekolko dni bez kyslika, tak je to zavislost ? alebo prirodzenost ? Komu sa to nezda nech si vymeni dni a minuty medzi vodou a kyslikom. Mam sa branit takejto prirodzenosti a nazvat to zavislostou, aby som sa tym trapil a pre istotu nepil vodu a vyhladaval rontgenove vysetrenie, lebo : „nadychnut a nedychat !!!“

 

Srdce – potrebuje nutne lasku a cokoladu. Mam to nazvat zavislostou a nechat nech ma ovladne strach z podvedomia a bude sa laske branit ? alebo cokolade ? Ved je to prirodzenost.

 

Dusa – potrebuje svetlo, poznanie a kontakt s ludskymi dusami. Je to prirodzenost.

Mam tomu dat nazov : zavislost a nechat podvemie nech zo strachu mi brani v poznani

v hladani svetla, a v kontakte s milujucimi ludskymi dusami ?

 

Ma zmysel zit bez kyslika a bez vody?

Ma zmysel zit bez lasky a bez cokolady?

Ma zmysel zit bez svetla vedomia a kontaktu s blizkymi dusami ?

 

PRIRODZENOST.

Na urovni tela to chape kazdy clovek, dokonca aj veda

Na urovni srdca a duse sme ale krasne popleteni a vystraseni.

 

Kto je pripraveny prestat sa bat ?